Linnalähiliikluses toimivad eelkõige valdade bussifirmade teenindatavad liinid. Streik annab tunda eelkõige suurtes linnades, kus liine teenindavad eraettevõtted, mis on streigiga ühinenud, vahendab YLE Uutiset.

Bussiettevõtete liidu esimees Heikki Kääriäinen ütles, et bussirooli üritatakse panna ülemused.

„Üritame sõita hommikusel ja õhtusel tipptunnil. Üritame teenust nii palju kui võimalik koondada,” ütles Kääriäinen, kelle sõnul streigivad suured ettevõtted, samas kui näiteks maapiirkondade koolibusse opereerivad väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted. Nende töö jätkub tavapäraselt.

Helsingi piirkonna ühistranspordiettevõte HSL üritab korraldada asendustransporti. Streik on peatanud umbes 60 protsenti Helsingi piirkonna bussiliiklusest. Eriti mõjutab streik eeslinnu keskusega ühendavaid ning Espoo ja Vantaa siseseid liine. Metroo, trammid ja linnalähirongid töötavad normaalselt.

Liiklusekspert Jorma Helin liiklusameti teeliikluskeskusest ütles, et rongid on Helsingi piirkonnas hommikul tavapärasest rohkem täis olnud. Seevastu autosid pole Helsingi piirkonna teedel eriti rohkem täheldatud.

Sõiduautode kasutamist piirab Helsingis parkimiskohtade puudus. Lumehangede tõttu on neid praegu veelgi vähem.

Lisaks ühistranspordile on häiritud ka kaupade transport.

Nafta- ja gaasiettevõtete keskliidu hinnangul hakkab streigi pikenedes selle mõju bensiinijaamades avalduma nädala pärast. Streik võib mõjutada ka lennukite kütusega varustamist. Tallinnaga ühendust pidav Finncomm Airlines näiteks teatas siiski, et lendab tavapärase graafiku järgi.

Kohe hakkab kannatama aga prügitransport. Kõige halvem on olukord suurtes linnades, kus prügiveo eest vastutavad suured streigiga ühinenud ettevõtted. Streik peatab näiteks 80 protsenti Helsingi piirkonna prügivedudest.

Toidukauplustes on streigi mõju piiratud, sest paljud kaubaveoettevõtted ei streigi. Kõigepealt annab streik tunda köögivilja- ja piimalettidel, ütles Soome suurima toidukauplusteketi S-grupi kaubavedude eest vastutava Inex Partnersi juht Jorma Vehviläinen. Kui aga tanklates peaks kütus otsa lõppema, jääb paratamatult seisma kogu autotransport.