Oma memuaarides, nagu ka teistes kommentaarides Teise maailmasõja kohta, pole Tappert seda kordagi maininud, vahendab Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Uuringute käigus peagi ilmuva elulooraamatu jaoks Elisabeth Noelle-Neumannist sattus Solingeni sotsioloog Jörg Becker 1945. aasta sügisel Noelle-Neumanni Tübingenis asutatud teatritrupile Interessengemeinschaft Freilichtspiele, kus 1947. aastal tegutses ka Tappert.

Et Becker seal tegutsenud näitlejate kohta rohkem teada saaks, saatis ta Tappertit puudutava päringu Berliinis asuvale Saksa Wehrmachtis langenute teabeteenistusele (WASt).

WASt-i andmetel sai Tappertist praegu veel teadmata ajal Arolsenis asunud SS-Flak-Ersatzabteilung'i (reservõhutõrjepataljoni) liige, 1943. aasta 22. märtsil võttis aga tol ajal Venemaal tegutsenud SS-i 1. relvagrenaderide rügement Totenkopf Tapperti oma ridadesse. Frankfurter Allgemeine Zeitungi palvel kinnitas WASt, et andmed on usaldusväärsed.

Tapperti rügemendi liikmeks astumise ajal oli ta lihtsa grenaderi auastmes. Oma elust Teise maailmasõja ajal pole Tappert hiljem üldiselt palju sõnu poetanud. Ta oli kompanii sanitar, rääkis ta ühes intervjuus, ning sõja lõpus langes vangi.

Üleminspektor Stephan Derricki rollis sai Tappert hiljem maailmakuulsaks. Saksa telekanal ZDF tootis sarja aastatel 1974-1998. Seda on kokku 281 osa ning seda on müüdud 102 riiki.

Väidetavalt teenis Waffen-SS-is ka Derricki lugude autor Herbert Reinecker, kes suri 2007. aastal.