Kirjas öeldakse, et Trumpi kommentaarid on temast võõrandanud miljoneid valijaid ning et vabariiklaste rahvuskomitee peaks Trumpi kampaania rahastamise asemel keskenduma senati- ja kongressivalimistele. „Iga Donald Trumpi kampaaniale kulutatud dollar on dollar, mis raisatakse läbikukkuvale kandidaadile, kes on igal võimalusel partei jalgealust õõnestanud,“ öeldakse kirjas.

„See näitab, et perekond püüab paraneda,“ tsiteerib ajakiri Time kirja üht organiseerijat Andrew Weinsteini, kes on tuntud kui Bob Dole´i ja Newt Gingrichi endine pressinõunik. „See on endiste parteitöötajate ja teiste vabariiklastest ametnike sekkumine – palun lõpetage iseenda hävitamine ja kaitske meie enamust senatis ja kongressis.“

Trump ütles kirja kommenteerides, et ta ei tunne muret võimaluse pärast, et partei tema rahastamise lõpetab. "Kõik, mis ma pean tegema, on lõpetada vabariikliku partei rahastamine," lisas Trump.

Allakirjutanute seas on endine senaator Gordon Humphrey ja endised kongresmenid Tom Coleman, Chris Shays, Mickey Edwards ja Vin Weber. Shays on avalikult lubanud Hillary Clintoni poolt hääletada ning Humphrey ja Weber lubavad seda teha siis, kui hääletus tõotab tulla tasavägine.

Ajakirja Time andmeil on rahvuskomitee juht Reince Priebus juba hoiatanud Trumpi, et partei võib tema rahastamisest loobuda. Sama tegi partei 1996. aastal, loobudes Bob Dole´i presidendikampaania rahastamisest.

Seni on kaks ametisolevat parlamendiliiget kinnitanud, et kavatseb hääletada Trumpi vastaskandidaadi poolt. Richard Hanna lubab toetada Clintonit ja tema fraktsioonikaaslane Scott Rigell toetab libertaaride kandidaati Gary Johnsonit.