Ehkki mõni minut peale relvarahu algust kostus Donetskist veel suurtükituld, siis hiljem, kui uskuda sotsiaalmeediat, saabus Ukraina kohale vaikus. Väidetavalt on vaikus Karlivkas, Luhanskis, Severodonetskis, Makiivkas, Altševskis, Mariupolis, Donetskis. Samas ollakse siiski ettevaatlikud relvarahu pidamist uskuma.

Ukraina president Petro Porošenko ütles oma relvarahu algusesse ajastatud kõnes, et kuulutab välja relvarahu. "Ma ei ütle, mis me teeme, kui teine pool relvarahust kinni ei pea, kuid me ei keera teist põske ette, kui meid lüüakse."

Hiljem teatas ta Twitteris, et kogu maailm ootab hinge kinni pidades hommikut ning et Ukraina on kutsunud OSCE relvarahu pidamist jälgima:



Ukraina siseminister Arsen Avakov kinnitab, et südaööl peatavad siseväed ja rahvuskaart tule, kirjutab Ukrainskaja Pravda.

"Hoolimata provokatsioonidest, mis on vene võitlejate poolt päev otsa tulnud, Debaltsevo intensiivsest ründamisest, Artemivskis surma saanud tsiviilisikutest, kinnitan, südaööl lõpetavad siseministeeriumi alluvuses olevad üksused lahingutegevuse."

Ukraina arengute jälgijad sotsiaalmeedias kinnitavad üksmeelselt, et ei usu vaherahusse. "DNR ei lõpeta Debaltseve pommitamist. Separatistid tahavad Debaltsevet, kui nad selle ründamise lõpetavad, siis saaksid valitsusväed end koguda." 

Sestap ei taheta relvarahu algust uskuda.

Max Seddon kirjutas Twitteris mõned minutid pärast südaööd, et kuuleb endiselt Donetskist tulevahetust, kui see peaks midagi tähendama.