Ukraina president ütles, et Venemaa ei peaks sekkuma Ukraina siseasjadesse ja lõpetama Ukraina survestamise, vahendab Reuters.

Turtšõnovi avaldus oli reaktsioon Venemaa varasemale teatele suurte sõjaväeõppuste alustamise kohta Ukraina piiri lähedal.

Seoses suure hulga Ukraina vägede koondamisega Venemaaga piirnevatesse rajoonidesse ning Ukraina jõustruktuuride ja äärmuslaste rahulike kodanike vastaste operatsioonide aktiivse faasi algusega Ukraina kaguosas alustasid Venemaa Lõuna ja Lääne sõjaväeringkondade pataljonid ja taktikalised grupid õppusi Ukrainaga piirnevates rajoonides, teatas Venemaa kaitseminister armeekindral Sergei Šoigu täna päeval.

Šoigu ütles, et jõuoperatsioonist rahulike kodanike vastu Ukraina kaguosas võtab osa enam kui 11 000 mehest koosnev Ukraina väegrupp, mis on täielikult varustatud automaatrelvadega. Operatsiooni on kaasatud umbes 160 tanki, üle 230 soomuki, vähemalt 150 suurtükki ja miinipildujat ning suur hulk lennuväge, vahendab ITAR-TASS.

Ukraina piiri lähedaste Vene linnade elanikud on hakanud massiliselt internetti üles panema videosalvestusi sõjatehnika liikumisest.

Sõjaväelased ei ole masinatelt numbreid maha võtnud, mistõttu on õnnestunud välja selgitada, et need on seotud Venemaa relvajõudude Kesksõjaväeringkonnaga, teatas TSN UNIAN-i vahendusel.

Venemaa Rostovi oblastist Novošahtinskist pärit videos on näha kerget mobiilset tehnikat: soomukeid BTR-80 ja BTR-82A ning nende baasil ehitatud masinaid, sealhulgas iseliikuvaid suurtükke Nona-SVK 2C23 ja pataljoni komando- ja staabimasinat.