Kremli inspireeritud, organiseeritud ja finatseeritud ebaseadusliku referendumi korraldamine Donetski ja Luhanski oblasti staatuse kohta on õigustühine ning sellel pole mingisuguseid õiguslikke tagajärgi Ukraina territoriaalsele terviklikkusele ja riiklikule ülesehitusele, vahendab UNIAN välisministeeriumi avaldust.

Ukraina välisministeerium rõhutab, et selle kuritegeliku farsi korraldajad rikkusid teadlikult Ukraina põhiseadust ja muid seadusi ning eirasid Ukraina võimude ja rahvusvahelise üldsuse üleskutseid.

„Valdav enamik Ukraina kodanikke Donetski ja Luhanski oblastis ei allu sellele omavolilisele tegevusele ega võta oma kätte kaasmaalaste verega määritud kuritegelikke valimissedeleid,“ öeldakse avalduses. „Ukraina rahvas ei tunnusta mingeid terroristlikke referendumeid ei Donetski ega Luhanski oblastis ega Krimmis.“

„Meie riik on rahvusliku ühtsuse dialoogi poolt, milles ei ole kohta ähvardustel ja terrorismil, vaid mis on avatud ja kus kõik hea tahtega Ukraina jaoks rahu, stabiilsust ja heaolu soovivad kodanikud on koondunud,“ teatas välisministeerium.