„Vaatamata Ukraina poole diplomaatilisi kanaleid pidi üle antud hoiatustele seoses kuni 40 relvastatud meestega veoki koondumisega Ukraina-Vene piirile, ei astunud Vene pool mingeid samme nende Ukraina territooriumile tungimise ärahoidmiseks,“ konstateeris Ukraina välisministeerium UNIAN-i vahendusel.

Ukraina välisministeerium teatab, et 27. mail umbes kella 4 ajal hommikul tegi kolonn, mis koosnes mitmest veo- ja sõiduautost, katse ületada Ukraina riigipiir Luhanski oblastis Astahhove piirkonnas.

„Kõik see toimus Vene piirivalvurite täieliku tegevusetuse juures,“ öeldakse avalduses.

Ukraina välisministeerium märgib, et on kõik alused väita, et Vene terroristide saatmist Ukraina territooriumile organiseeritakse ja finantseeritakse Kremli ja Vene eriteenistuste vahetu kontrolli all.

„Tegelikkuses on meil tegemist Venemaa varjamatu agressiooniga Ukraina vastu, Vene terrorismi ekspordiga meie riigi territooriumile. Täna seisavad Ukraina idaoblastites meie korrakaitsjate vastas hästi ettevalmistatud ja relvastatud Vene palgasõdurid, kes on valmis röövima, hirmutama, piinama ja tapma Ukraina kodanikke,“ öeldakse avalduses.

Välisministeerium märgib, et maailm on veendunud, et Kremli katse lükata vastutus sündmuste eest Ukraina idaoblastites Ukraina võimudele ja terrorismivastase operatsiooni jõududele, pole midagi muud kui vale ja küüniline propaganda.

Ukraina välisministeerium kutsub rahvusvahelist üldsust tegutsema viivitamatult ja otsustavalt, et peatada Venemaa agressioon Ukraina ja maailmakorra vastu.

„Me näeme, et edasiste Kremliga lootuses tema konstruktiivsusele dialoogi pidamise katsete hind on üha suuremad inimohvrid, mille eest lasub vastutus ainuüksi Vene okupandil,“ rõhutatakse avalduses.

Ukraina välisministeerium märgib, et on vajalik sundida Kreml ühiste jõupingutustega peatama terroristide ja relvade saatmise Ukraina riigi territooriumile ja kutsuma Ukraina territooriumilt tagasi Vene diversandid, et taastada rahu ja stabiilsus riigis ja regioonis.