Kui pooled hääled olid loetud, oli Janukovitši Regioonide partei kogunud 27,3 protsenti, Timošenko juhitud partei 23,4 protsenti ning Juštšenko partei 16,3 protsenti häältest, teatab BBC.

Juštšenko personaliülema teatel võtavad eelseisvad koalitsioonikõnelused kindlasti kaua aega. Timošenko sõnul nõustus president temaga teisipäeval kohtuma.

Timošenko on teatanud, et on nõus Juštšenkoga koostööd tegema, kui talle pakutakse peaministri ametit. Ta on lubanud katkestada aasta alguses Venemaaga sõlmitud gaasilepingu.

Lisaks kolmele suurele parteile ületas 3-protsendise valimiskünnise veel Sotsialistlik partei ja Kommunistlik partei. Valimistel kandideeris kokku 45 erakonda.

OSCE vaatlejate hinnangul olid Ukraina valimised “vabad ja ausad”.

Janukovitši jaoks on valimisedu märkimisväärne tagasitulek suurde poliitikasse. 2004. aastal võitis ta napilt presidendivalimised, kuid valimiste võltsimiste tõttu tulemused tühistati ning kordusvalimistel ta juba kaotas.

Juštšenko populaarsus on võimuloleku perioodil tunduvalt kahanenud, põhjuseks poliitilised vastuolud tema lähikonnas ning aeglane majanduskasv.