Laupäeval saabus piiripunkti Volkswagen Transporter, mida juhtis Ukraina kodanik. Tollitöötajatele esitas ta diplomaatilise passi, auto registreerimistunnistuse ning Ukraina saatkonna kirja, mille järgi oli autos diplomaatiline veos, mis vastavalt konventsioonidele kontrollimisele ei kuulu, vahendab UNIAN.

„Seetõttu, et transpordivahendil olid toonitud aknad, ei olnud tollitöötajatel võimalik veost ilma autot avamata visuaalselt üle vaadata. Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) Taga-Karpaatia valitsuse töötajate juuresolekul tehti kodanikule ettepanek anda võimalus viia läbi Volkswagen Transporteri visuaalne ülevaatus, mille peale kodanik teatas, et transpordivahendis on diplomaatiline veos ning ilma välisministeeriumi esindaja loa ja juuresolekuta ligipääsu võimaldamisest keeldutakse,“ öeldakse fiskaalteenistuse teates.

Kodanik pidi oma juhtkonna suulise käsu järgi selle peale Ukrainasse naasma, kuid piirivalvurid peatasid auto, mis suunati põhjalikule läbivaatusele.

„Auto läbivaatuse käigus avastati, et auto salongis ning parema ja vasaku kerepaneeli tühimikes on 56 890 pakki kodumaal toodetud sigarette Ukraina maksumärkidega, täpsemalt: 25 090 pakki LD Redi, 24 610 pakki LD Blued, 490 pakki LD Blue Limitedi ja 6700 pakki Pall Mall Low Smoke Smelli,“ teatas fiskaalteenistus.

Autojuht keeldus seletustest.