„2014. aasta 17. juulil tulistati Ukraina territooriumi kohal Donetski oblasti Torezi linna piirkonnas alla Malaisia lennufirma reisilennuk Boeing 777, mille pardal oli umbes 300 reisijat. Ukraina kompetentsete organite andmetel panid selle terroriakti toime võitlejad, kes sõdivad Donetski oblasti territooriumil Ukraina vastu, kasutades Vene Föderatsiooni saadetud õhutõrje raketikompleksi Buk, mida teenindasid Vene sõjaväelased. Selle barbaarse akti tagajärjel hukkusid kõik, kes viibisid lennuki pardal,“ öeldakse dokumendis Interfax-Ukraina vahendusel.

Avalduses rõhutatakse, et kõik see sai võimalikuks tänu Vene Föderatsiooni ametis oleva juhtkonna toetusele mässulistele, nende varustamisele tänapäevase tehnikaga, sealhulgas raketikompleksidega sihtmärkide tabamiseks õhus.

Ukraina parlament peab Vene võimude sellist tegevust rahvusvahelise terrorismi akte provotseerivaks, mille tagajärjel ei hukku mitte ainult Ukraina, vaid ka teiste riikide kodanikud.

„Vene Föderatsiooni võimude ebaseaduslikud relvasaadetised Ukraina territooriumile, mis on suunatud Vene palgasõduritele ja Vene Föderatsiooni relvajõudude sõjaväelastele osalemiseks sõjategevuses Ukraina vastu, on Ukraina-vastase sõjalise agressiooni aktid, millel on kõik rahvusvahelise terroristliku tegevuse tunnused, mida kehastavad sellise organisatsioonid nagu Al-Qaida ja teised. Samale teele on astunud ka niinimetatud isehakanud organisatsioonid Donetski rahvavabariik ja Luganski rahvavabariik,“ öeldakse avalduses.

Ülemraada sõnul on Venemaa agressioon ohtlik kogu maailmakorrale.

Seoses ülalöelduga pöördub ülemraada rahvusvaheliste ja Euroopa organisatsioonide ning maailma riigijuhtide poole ettepanekuga teha kõik vajalik tragöödia asjaolude uurimiseks, teha kindlaks ja võtta vastutusele terroriakti toimepanemise süüdlased ning kuulutatada Donetski ja Luganski rahvavabariigid terroriorganisatsioonideks. Samuti soovib ülemraada, et maailma üldsus võtaks koos Ukrainaga tarvitusele meetmed, sealhulgas sõjalis-tehnilised, et lõpetada terrorirühmituste tegevus Ukraina vastu, mis ähvardab rahu ja stabiilsust.