Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) hõivatud hoone juures on suur hulk trikoloore ja kantakse üle eranditult Vene telekanaleid. Inimesed jagunevad pooleks: ühed on relvastatud võitlejad ning teised kohalikud kodutud või vaesed, teatas Ukraina telekanali 1+1 uudistesaade TSN UNIAN-i vahendusel.

Kohalikud separatistid räägivad, et ohu korral antakse neile kohe relvad, mis on valimiste korraldamist silmas pidades tõsine probleem.

Ukraina valijate komitee Luhanski oblasti juristi Bohdan Bondarenko sõnul peavad võimud valimisjaoskonnad oma valve alla võtma. „Ma ei kujuta lihtsalt ette, kuidas nad toovad kohale veokid valimissedelitega,“ ütles Bondarenko.

Märgitakse, et tšetšeenide peamine ülesanne on valimiste nurjamine. Need inimesed on eriliselt agressiivsed ja neid kardavad isegi separatistid.

Kohalikud elanikud kaebavad, et tänavatel käivad juba isegi relvastatud alaealised, mis on tõeline oht, mistõttu suureneb uue võimu valimise pooldajate arv iga päevaga. Mõned teatavad, et lähevad presidenti valima hoolimata sellest, et kardavad.