Ukraina sõjaväelaste teatel alustas vaenlane massilist tulistamist miinipildujatest kaliibriga 120 ja 82, suurtükkidest ja laskurrelvadest Avdijivka piirkonnas kell 4.30 hommikul, vahendab UNIAN.

„Pärast ettevalmistavat suurtükituld võtsid okupandid kell 6.30 ette katse joosta meie positsioonidele tormi ja olid kaotusi kandes sunnitud taganema teisele kaitseliinile. Vaenlast jälitades hõivasid meie sõdurid tema positsioonid, kindlustasid end seal ja parandades oma taktikalist olukorda. Meie vaatluste ja vastase avaldatud andmete järgi hukkus lahingu tagajärjel üheksa okupanti, üks võeti vangi, 24-300 sai haavata (neist seitse raskelt). Hävitati ka rünnaku algataja Grek, I.V., niinimetatud pataljoni Vostok (Vene Föderatsiooni okupatsioonivägede 11. polgu 1. pataljon) võitleja,“ öeldakse teates.

Päeva jooksul andis vaenlane intensiivselt ja tihedalt tuld miinipildujatest ja suurtükkidest Avdijivka, Opõtne ja Kamjanka suunas, tankidest Piskõ suunas, kuid see kaotatut tagasi võtta ei aidanud.

„Kell 13.45, pärast meie positsioonide tulistamist erineva kaliibriga granaadiheitjatest, võtsid okupandid ette järjekordse katse meie sõjaväelaste positsioonidelt tõrjumiseks Avdijivka piirkonnas, aga olid taaskord sunnitud taganema, jätkates tulistamist. Püüdes kaotatut tasa teha, eesmärgiga avaldada psühholoogilist survet avas vastane umbes kell 16.00 korratu tule linna elamukvartalite pihta,“ teatas brigaad.

Ukraina terrorismivastase operatsiooni staap teatas, et Avdijivka all hukkus neli Ukraina sõjaväelast ja viis sai haavata.

Staap teatas hiljem, et ööpäeva jooksul sai surma viis, haavata üheksa ja trauma neli Ukraina sõjaväelast.