„Siseministeerium tugevdas täiendavalt kõiki oma allüksusi ja grupeeringuid kõigis kolmes idaoblastis – nii Harkivis, Luhanskis kui ka Donetskis. Igale poole on viidud jõude riigi teistest regioonidest,“ ütles Avakov UNIAN-i vahendusel.

„Need on eriüksused, mis on võimelised adekvaatselt reageerima, vaatamata kohalikule spetsiifikale või kohalikele nüanssidele, kes võivad anda vastulöögi igasugusele agressiivsele tegevusele,“ ütles minister.

Avakov märkis, et enamik Harkivi miilitsaid ei täitnud pehmelt öeldes oma ülesandeid.

Tõde on samas Avakovi sõnul ka see, et ka Harkivi miilitsas on keerulistel hetkedel patrioote, kes teevad seda, mida vaja.

Siseministri sõnul on tuvastatud Vene-meelsetest aktsioonidest väljaspoolt tulnud osavõtjad, kuid mõistetakse samas hästi ka seda, et märkimisväärne osa meeleavaldajatest olid kohalikud, kellest suure osa moodustasid kommunistide valijad.

„Tahan kõigile kinnitada: ülesköetud separatismimeeleolud mööduvad nagu pohmell. Tagajärjed on möödapääsmatud, nagu on möödapääsmatu ka tulemus. Olukord võetakse täielikult kontrolli alla,“ ütles Avakov.