Hodakovski tunnistas Reutersile antud intervjuus, et mässulistel võis Buk olla, aga ta süüdistas Ukraina valitsust selles, et nemad provotseerisid sellest tehtud lasu.

"Ma tean, et Buk tuli Luhanskist. Tollal öeldi mulle, et Luhanskist tuleb LNRi lipu all olev Buk," ütles Hodakovski. LNR on venemeelsete nn Luhanski Rahvavabariigi lühend.

"Sellest Bukist ma tean. Ma kuulsin sellest. Ma arvan, et nad saatsid selle tagasi. Sest ma sain sellest teada täpselt siis, kui ma sain teada selle tragöödia toimumisest. Nad saatsid selle tõenäoliselt tagasi, et eemaldada tõendid selle kohalolekust," ütles Hodakovski eile Reutersile.

"Küsimus on selles: Ukraina teadis aegsalt sellest, et vabatahtlikel on see tehnoloogia, mille Venemaa neile andis. Mitte ainult, et nad ei teinud midagi julgeoleku tagamiseks, vaid provotseerisid seda tüüpi relva kasutamist lennuki vastu, millega lendasid rahumeelsed inimesed."

"Nad teadsid, et see Buk on olemas: et see liigub Snežnoe poole," ütles Hodakovski, viidates õnnetusepaigast kümne kilomeetri kaugusel olevale asulale.

"Nad teadsid, et see paigutatakse siia ja provotseerisid Buki kasutamise, alustades õhurünnakut ebavajaliku objekti vastu, mida nende lennukid polnud nädal aega rünnanud," ütles Hodakovski.

"Sel päeval lendasid nad intensiivselt ja täpselt tulistamise hetkel, kui tsiviillennuk lendas neist üle, algatasid nad õhurünnakut. Isegi, kui siin oli Buk ja kui Buki kasutati, tegi Ukraina kõik, et alla tulistataks tsiviillennuk."

Hodakovski on Donetski terrorismivastase üksuse Alfa endine ülem. Ta on üks väheseid Ida-Ukraina separatistide juhte, kes pole pärit Venemaalt, vaid on tegelikult kohalik. Tema juhib pataljoni Vostok, mis on separatistide üks tugevamaid üksuseid. Tema suhted mässuliste "kaitseministri" Igor Girkiniga on olnud mõnevõrra pingelised.

Hodakovski ütles, et tema üksusel pole kunagi Buki olnud, ent seda võisid kasutada teised separatistide üksused.

"Fakt on, et sellel sõjateatril opereerivad meie, kui nii öelda, partnerid mässulises liikumises, kellega meie koostöö sõltub mõnedest tingimustest," ütles Hodakovski.

"Me ei saa olla täiesti kindlad, millised ressursid on meie partneritel," ütles Hodakovski. Tema sõnul said mässulised varem mitu Buki kätte Ukraina vägedelt, aga ükski neist polnud kasutuskõlbulik.

Ta ütles, et kui keegi pakuks talle Buki, siis ta tunneks selle vastu huvi.