„Me lõime uue armee, mis võib kinni pidada terroriste, kuid sõjaliste jõududega me seda konflikti ei lõpeta. Venemaal on miljon sõdurit, see on kõige suurem ja kõige tugevam armee maailmas ja me ei suuda sellele vastu seista,“ ütles Porošenko Poola telekanalile TVN24 BiS UNIAN-i vahendusel.

Porošenko märkis läbirääkimiste jätkamise vajadust.

„Kõik peavad istuma läbirääkimistelaua taha. Venemaa peab omalt poolt täitma Minski plaani,“ ütles Porošenko, märkides, et Ukraina võimud kutsuvad venemaalasi üles oma sõjaväelasi välja viima ning lõpetama neile raskerelvastuse saatmise ja terroristide finantseerimise.

Porošenko kinnitas, et Ukraina täidab oma kohustusi, samas kui Venemaa seda ei tee, vaid tegeleb ainult tühjade sõnade loopimisega, ning selle hind on 5000 ukrainlase surm.

„Ei ole teist teed kui tugevdada meie julgeolekut ja pidada Venemaaga dialoogi. Seetõttu peame me venemaalastega rääkima ja otsima parimaid argumente. Me peame leidma Venemaa jaoks võimaluse sellest olukorrast väljumiseks,“ ütles Porošenko, lisades, et ka venemaalased maksavad kõrget hinda selle eest, mis Donbassis toimub.

Porošenko sõnul ei käi jutt mitte ainult sanktsioonidest, vaid ka Vene sõdurite hukkumisest, kes ise ei tea, mille eest nad Ukrainas surevad.