„Ma palun sekretariaadil vormistada ametlik korraldus peaprokuratuurile, SBU-le ja riiklikule piirivalveteenistusele anda ametlikud selgitused seoses Ukraina riigipiiri ületamisega Bolotovi poolt,“ ütles Turtšõnov ja lisas alguses, et soovib vastust kolme tunni jooksul, kuid pärast ülemraada istungi lõpetamist teatas, et vastata tuleb ülemraada neljapäevaseks istungiks, vahendab UNIAN.

Ülemraada liige Oleh Ljaško teatas piirivalveteenistuse juhi abile Serhi Astahhovile viidates, et niinimetatud Luhanski rahvavabariigi isehakanud „rahvakuberner“ Bolotov sõitis läbi Dolžanskõi piiripunkti ametlikult Venemaale, sest õiguskaitseorganitel polnud talle pretensioone.

„Kuidas sai inimene, kelle kätel on veri, meie inimeste mõrvad, Ukraina lõhestamine, üle piiri sõita?“ küsis Ljaško. „Mis terrorismivastane operatsioon see on? Mis piir see on? Kui ta ei lähe isegi mitte läbi võsa, vaid läbi ametliku punkti? Mis meie maal toimub? On see profanatsioon, on see imiteerimine või on see riigireetmine? Ma küsin õiguskaitseorganite juhtidelt.“

Vene meedia teatas varem, et „rahvakuberner“ Bolotov ületas Dolžanskõi piiripunktis takistamatult piiri.