Nimetatud MTÜ on olnud Šokini üks ägedamaid kriitikuid. Ametliku kahtlustuse järgi seostatakse Korruptsioonivastast Keskust USA-lt riigile antud toetuse vargusega. Puuduv summa ulatuvat 2,2 miljoni dollarini ning olevat olnud mõeldud uute prokuröride ametissepalkamise toetamiseks.

USA suursaadik Geoffrey R. Pyatt lükkas aga selle väite ümber, kinnitades, et nimetatud summa polnud antud Ukraina riigile, vaid OECD-le ja Rahvusvahelise arengu organisatsioonile (IDLO) laialijagamiseks. MTÜ kinnitas omalt poolt, et on saanud IDLO kaudu 189 000 dollari suuruse toetuse, mida kasutati hiljuti loodud Korruptsioonivastse võitluse büroo ja prokuratuuri korruptsiooniasjade üksuse töötajate jälgimiseks ja koolitamiseks.

Peaprokuröri pressiesindaja kinnitusel on tegu ülemraada liikmete palvel algatatud rutiinse juurdlusega ning prokuratuur tegelevat ainult keskuse dokumentide uurimisega, mitte selle töö takistamisega. „Arreteerimistest ega läbiotsimistest pole juttugi,“ rahustas pressiesindaja Vladislav Kutsenko.
"Nõuame sõltumatut peaprokuröri", kuulutasid tänasel meeleavaldusel osalenud.

Veebruaris lahkus ametist peaprokuröri asetäitja Vitali Kasko, kellele oli tehtud ülesandeks prokuratuuri reformimine. Põhjenduseks tõi Kasko ametkonnas lokkava korruptsiooni ja asjaolu, et peaprokurör ise töötas reformidele aktiivselt vastu.

Vaenlase korter arestiti

Nüüd on tema vastu algatatud juurdlus erastamispettuses ja kinnisvara illegaalses omandamises. Täna tuli teade, et prokuratuur laskis Kiievi kohtul arestida Kasko kolmetoalise korteri.

Šokini praegune põhivaenlane prokuratuuris on aga Odessa regiooni prokurör, samuti peaprokuröri asetäitja tiitlit kandev David Sakvarelidze. Ta süüdistab oma ülemust ja tema võimalikke mantlipärijaid prokuratuuris – asetäitjad Juri Sevruk ja Juri Stoljartšuk – korruptsiooniga seotud kriminaalasjade saboteerimises. Sakvarelidze väidab, et prokuröre Oleksandr Kornijetsi ja Volodomõr Šapakinit puudutav uurimine heidab varju ka peaprokurörile, sest Kornijetsi kodust olevat leitud Šokiniga seotud dokumente.
Loosungil seisab: "Korruptandid välja".

Sakvarelidze vastu seni uurimist algatatud ei ole, küll aga allkirjastas grupp Odessa regionaalse parlamendi liikmeid pöördumise tema ametist tagandamiseks. Allakirjutanute näol on tegu Viktor Janukovitši endiste poolehoidjatega.

Pikka aega president Petro Porošenko toetust nautinud Šokini ametist vabastamine läheb homme hääletusele Ülemraadas. Laupäeval teatas peaprokuröri pressiesindaja, et Šokin jääb ilmselt ametisse siiski kauemaks, kuna tema vastased ei saa vajalikke hääli kokku. Täna toimus presidendipalee ees Šokini-vastane meeleavaldus. Porošenko kinnitas täna taas, et toetab Šokini lahkumist.

Loe LP-st ka Urmo Soonvaldi intervjuud Ukraina majandusministri kohalt tagasi astunud Aivaras Abromavičiusega, kes lahkus ametist Kaskoga samal ajal ja sarnastel põhjustel.