„Peaprokuratuur viib läbi massiliste tapmiste uurimist Ukrainas ning üks peamistest kahtlusalustest nendes kohtuasjades on ekspresident Janukovõtš,“ ütles Turtšõnov UNIAN-i vahendusel.

Turtšõnovi sõnul pöördub peaprokuratuur just seetõttu Vene Föderatsiooni poole, kus ekspresident praegu viibib, nõudmisega ta Ukrainale välja anda.

Ukraina peaprokuratuuri peauurimisvalitsus alustas 25. veebruaril kriminaaljuurdlust tahtlike tapmiste toimepanemise organiseerimise kohta massiürituste ajal Kiievi Iseseisvuse väljakul 2013. aasta novembrist kuni 2014. aasta veebruarini.

26. veebruaril teatati, et Janukovõtšile, presidendi administratsiooni endisele ülemale Andri Kljujevile, endisele peaprokurörile Viktor Pšonkale, endisele siseministrile Vitali Zahhartšenkole ja teistele isikutele on esitatud kahtlustus tahtlike tapmiste toimepanemises.

2. märtsil teatas Ukraina peaprokuröri kohusetäitja Oleh Mahnitskõi, et alustatud on veel üht kriminaaljuurdlust Janukovõtši vastu katse ja üleskutse kohta kukutada Ukraina põhiseaduslik kord.

Ukraina siseministeerium avaldas oma veebilehel Janukovõtši tagaotsimiskuulutuse rubriigis „Tagaotsimine. Isikud, kes varjavad end võimuorganite eest“.