USA poolt tagaotsitava Firtaši kautsjoni suurus oli 125 miljonit eurot, teatas Viini kohus. Selline summa on Austria kohtupraktikas rekordiline. Kautsjoni tingimused Firtašil Austriast lahkuda ei võimalda.

"Viimane nädal on olnud minu ja mu pere jaoks proovikiviks. Ma tahaksin isiklikult tänada oma sõpru ja kolleege, kes on mind raske lajal toetanud," ütles Firtaš.

Firtaš vahistati 12. märtsil FBI, USA ringkonnakohtu ja Viini riigiprokürori orderi alusel. Riigi julgeolekuasutused on meest uurinud alates 2006. aastast. Austria liidukriminaalameti teatel süüdistatakse Firtaši altkäemaksu andmises seoses äritegevusega välismaal ning kuritegeliku organisatsiooni loomises.

Firtaš on öelnud, et tema kinnivõtmine oli ebaõiglane ja alusetu ja süüdistas Washingtoni poliitiliselt motiveeritud tegevuses enda vastu. USA ja Austria võimud on eitanud igasuguseid seoseid Ukraina kriisiga. Ka ei ole Firtašit hetkel nende nimekirjas, kelle vastu plaanivad EL ja USA majandussanktsioonid kehtestada.

Lõplik otsus Firtaši USA-le üleandmise kohta võib saabuda alles nädalate pärast.

Firtaš on üks Ukraina rikkamaid mehi. Tema varandust hinnatakse 3,32 miljardile dollarile. Ta alustas 1990. aastatel konservide ja kasutatud autodega äritsemisega. Avalikkuses sai Firtaš tuntuks firma RosUkrEnergo osanikuna, mis kontrollis gaasikaubandust Venemaa ja Ukraina vahel.

Firtašil olid väidetavalt tihedad suhted Ukraina kukutatud presidendi Viktor Janukovõtšiga, kuid pärast revolutsiooni läks ta väidetavalt üle Vitali Klõtško leeri.