Raadiojaama Hromadske allika väitel tabas rünnak kontrollpunktis viibivaid Vene piirivalvureid. Kinnitamata andmeil olevat üks neist surma saanud. Krimmi Komsomolskaja Pravda väidab Vene jõustruktuuride allikatele viidates, et tegu võis olla Ukraina diversantide rünnakuga. Ukraina jõustruktuurid eitavad rünnakut ja kinnitavad, et neil puudub väidetava intsidendi kohta igasugune info.

Kohaliku tatari aktivisti kinnitusel toimuvad territooriumil nüüd ründajate leidmiseks haarangud, enamik Krimmi poolsaarelt väljaviivaid teid on suletud ning Armjanski ja Janu-Kapu linna tänavatel patrullivad sõjaväesoomukid. Avatud on ainult Tšongari kontrollpunkt.

Ka krimmitatarlaste maailmakongressi asejuht Lenur Isljamov ütles väljaandele 15minut.org, et Krimmi administratiivpiiri (Venemaa hinnangul Vene-Ukraina piiri) juures käivad suuremahulised sõjaväemanöövrid.

Ukraina terrorivastase operatsiooni pressiesindaja Andrei Lõssenko ütles agentuurile Unian, et ei välista sõjalise provokatsiooni võimalust. "Okupatsiooniväed viivad läbi manöövreid ja me peame iga hetk olema valmis suure- või väiksemahuliseks rünnakuks," ütles Lõssenko.

Poolsaare idaservas asuvas Kertšis nähti laupäeva õhtul Vene sõjaväe kolonni, mis liikus sisemaa suunas.