„Vastane viib läbi ümbergrupeerumist, allüksuste võitlusvõime taastamist, laskemoona ja tehniliste vahendite täiendamist. Vaatamata niinimetatud Donetski ja Luganski rahvavabariikide formeeringute juhtide teadetele sõjatehnika tagasitõmbamise alguse kohta eraldusjoonelt vastavalt Minski kokkulepetele, täheldame me kahe päeva jooksul Gradide, soomukite, maasturite ning märkimisväärses koguses laskemoona ja isikkoosseisu vedavate autode ümberpaigutamist Vene Föderatsioonist Izvarõne piiripunkti kaudu,“ ütles Lõssenko kolmapäeval Kiievis Interfax-Ukraina vahendusel.

Lõssenko märkis, et täheldatud on suure koguse tankide, Gradide ja muu sõjatehnika ümberpaigutamist Novoazovski linna suunas.

„Lisaks sellele viivad ebaseaduslikud relvaformeeringud kahjustatud sõjatehnikat Vene Föderatsiooni selle võitlusvõime taastamiseks,“ ütles Lõssenko.

Viimase ööpäeva jooksul on terrorismivastase operatsiooni jõudude positsioone tulistatud 17 korral. Kõige keerulisem oli olukord Šõrokõnes, kus tulistati tankidest T-72, iseliikuvatest suurtükkidest ja muudest suurtükkidest, miinipildujatest ja granaadiheitjatest. Rünnakud löödi tagasi ja kaotusi ei ole.