„Mina kui terrorismivastase keskuse liige võin teile öelda, et peale naeratuste ja kahjutunde meie Vene (kolleegideks ma neid ei nimeta) oponentide vastu midagi muud see esile ei kutsu. Teatan täie vastutustundega: mingisugust „Paremat Sektorit“ ja veelgi enam mingeid Ameerika eriüksuslasi ei ole ei Harkivis, Donetskis ega Luhanskis. See on jama, mida ei tasu isegi kommenteerida,“ ütles Pašõnskõi Interfax-Ukraina vahendusel.

„Ameerika spioonid, kaks Ameerika eriüksuslast seisavad teie ees,“ naljatas Pašõnskõi endale ja tema kõrval seisnud siseminister Arsen Avakovile näidates.

Venemaa välisministeerium teatas esmaspäeval, et nende informatsiooni kohaselt koonduvad Ukraina kaguossa, sealhulgas Donetskisse Ukraina siseväed ja rahvuskaart koos ebaseadusliku relvastatud formeeringuga Parem Sektor. „Neile on antud ülesanne riigi kaguosa elanike praeguste Kiievi võimude poliitika vastaste protestide jõuga mahasurumiseks,“ teatas Venemaa välisministeerium.

Erilist ärevust tekitab Venemaa välisministeeriumis aga informatsioon selle kohta, et selle operatsiooniga on liitunud umbes 150 Ameerika spetsialisti eraomanduses olevast sõjalisest organisatsioonist Greystone, kes on riietatud Ukraina eriüksuse Sokol vormiriietusse.