Salvestiste teksti tutvustasid ajakirjanikele parlamendiliikmed Viktor Šiškin ja Aleksandr Turtšinov.

Turtšinovi hinnangul kinnitavad uued fragmendid varasemate ehtsust, kus president väidetavalt andis korraldusi mitmete poliitikute, ärimeeste, ajakirjanike ja kohtunike kõrvaldamiseks.

Ajakirjanik Georgi Gongadze kadumist uuriva parlamendikomisjoni liige Šiškin teatas ajakirjanikele, et Melnitšenko andis komisjoni käsutusse kaks CD-d, kus olevat digitaaldiktofoni abil salvestatud presidendi kabinetis peetud jutuajamisi.

Šiškini sõnul on Ukraina Ruhhi fraktsiooni liige ülemraadas Tarass Tšornovil valmis kohtus kinnitama, et üks salvestus on tehtud tema jutuajamisest Kutšmaga.

Turtšinovi sõnul on CD-l ka tema vestlus Kutšmaga, mis leidis aset mullu septembris. Turtšinovi sõnul nõudis ta presidendilt asepeaminister Julia Timošenko abikaasa Aleksandri vabastamist.

Šiškin märkis, et CD-d on vaid koopiad, sest Melnitšenko on nõus originaalsalvestise usaldama vaid sellisele organisatsioonile, mis võib tagada helikandjate sõltumatu ekspertiisi.

Šiškini sõnul sisaldavad CD-d poolteist tundi juttu. Üks vestlustest puudutab Gongadzet.

Melnitšenko paljastused vallandasid eelmise aasta novembris Ukrainas nn. lindiskandaali. Kutšmale opositsioonilised poliitilised jõud süüdistasid presidenti seotuses sõltumatu ajakirjaniku Gongadze kadumisega 16. septembril.

Tagakiusamisekartuses põgenes Melnitšenko Läände, Ukrainas on tema vastu algatatud kriminaalasi.

Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee võttis hiljuti vastu resolutsiooni, milles Ukraina võimusid keelitatakse Gongadze juhtumiga tõsisemalt tegelema ning soovitatakse Euroopa Nõukogu liikmesriikidel Melnitšenkole vajaduse korral varjupaika anda.