„Kohus jättis (algse) otsuse muutmata,“ ütles apellatsioonikohtu pressiesindaja Reutersile BNS-i vahendusel.

Apellatsioonikohtul kuulus otsuse kaalumiseks vähem kui tund aega.

Lisaks seitsmeaastasele vangistusele on Tõmošenkol kohtu otsusel keelatud kolme aasta vältel riigiametites töötamine. Samuti rahuldas kohus riikliku kütusefirma Naftohaz Ukrainõ hagi Tõmošenko vastu, mille kohaselt peab ta korvama firmale tekitatud enam kui 1,5 miljardi grivna (143 miljoni euro) suuruse kahju.

President Viktor Janukovitši oponent, ekspeaminister Tõmošenko on rikkumisi eitanud ning viidanud, et süüdistused on poliitiliselt motiveeritud. Seda vaadet jagab ka Euroopa Liit, mis jättis sel nädalal Ukrainaga sõlmimata viimase jaoks võtmetähtsusega poliitilise ja kaubanduslepingu.

Mõlemad pooled lootsid varem sel aastal, et esmaspäeval toimunud tippkohtumise käigus allkirjastatakse Kiievi ja Euroopa Liidu vahel assotsiatsioonileping, mis tähendaks esimest ametlikku sammu Ukraina liitumise suunas.

Tõmošenko ja tema advokaadid teatasid neljapäeval apellatsiooniprotsessi boikottimisest, nimetades seda „häbiväärseks“. Tõmošenko on enda oktoobrikuise vangistamise 2009. aastal Venemaaga sõlmitud gaasilepingute pärast vaidlustanud Euroopa inimõiguste kohtus.