Tänane ajaleht Segodnja kirjutab, viitega allikale korrakaitseorganites, et Ukraina spetsialistid teenindasid ja hooldasid nn viiepäevases sõjas grusiinide õhutõrjesüsteeme.

Väljaande andmetel jõudsid sellisele järeldusele Ukraina peaprokuratuur pärast informatsiooni, kas relvatarned ja sõjamoona tarned Gruusiale olid seaduslikud, kontrollimist.

Gruusiasse oli saadetud grupp Balaklija linna tsiviilspetsialiste, kes teenindasid Kiievi poolt Tbilisile müüdud õhutõrjeotstarbelisi raketikomplekse Buk-M1. Segodnja teatel osalesid nad Gruusias 5. kuni 13. augustini 2008.

Õhutõrjeraketikompleks Buk-M1

Ukraina peaprokuröri asetäitja Renat Kuzmin, kelle poole ajaleht palus kommentaari, kinnitas ainult fakti, et peaprokuratuur on ainult kontrollinud seda infot. Salateenistuse  SBU pressiesindaja aga eitas kiivalt Ukraina kodanike osalemist Vene-Gruusia sõjas.

Augustisõja päevil lasti alla mitu Venemaa õhujõududele kuuluvat sõjalennukit, mis ründasid Gruusia sõjalisi objekte. Moskva kinnitas juba sõja ajal, et lennukid lasti alla Buk raketikomplekside poolt, mis oli tarninud Kiiev.

Ukraina kaitseministeerium vastas mitme päeva möödudes, et info tema kodanike osalemise kohta konfliktis on „absoluutne vale". Relvade ja sõjamoona tarned Gruusiale Kiiev aga kinnitas ning märkis, et see toimus seaduslikel alustel.