„See, mida ma nägin oma silmadega, see suhe oli vähemalt neli ühe vastu nende kasuks,“ ütles Homtšak UNIAN-i vahendusel.

Kindrali sõnul pidasid Ukraina terrorismivastase operatsiooni jõud 27. augustil läbirääkimisi Vene sõjaväelastega, kellega neil oli „tulekontakt“.

„Meie käes olid nende vangid ja üks haavatu, kellele ma andsime abi. Nad ütlesid meile: „Andke meile vangid ja haavatud, meie aitame teil läbida 18-20 kilomeetri pikkuse koridori, et te võiksite oma väed kaotusteta välja viia.“ Leppisime kokku ajas, marsruutides, et nad saadavad meid, et ei oleks mingeid konflikte terroristidega,“ rääkis Homtšak.

Vene sõjaväelased seadsid tingimused, mille järgi pidid Ukraina terrorismivastase operatsiooni jõud jätma maha oma relvad ja sõjatehnika ning minema teist marsruuti mööda ühes kolonnis kahe asemel. Terrorismivastase operatsiooni juhtkond võttis vastu otsuse väljuda piiramisrõngast vastavalt esimestele kokkulepetele.

„Me ootasime, et tuleb vastu võtta lahing, ainus, mida me ei oodanud, oli see, et tulevad alatud varitsused, mis olid paika pandud nii, et see oli lihtsalt mahalaskmine,“ lisas kindral.

Ukraina vabatahtlike pataljonide mitu rühma sattus Ilovaiski all piiramisrõngasse. Juba mitme päeva jooksul on õnnestunud sõjaväelasi väikeste gruppidena sealt välja tuua. Mõnedel andmetel on Ilovaiski juures surma saanud umbes sada meest.