SBU pressiteenistus teatas, et vastuluure erioperatsiooni käigus tabati kohtumisel Ukraina kodanikust agendiga teolt Transnistria KGB kapten S. Kuzmuk, vahendab Interfax-Ukraina.

„On kindlaks tehtud, et spioon üritas sisse seada relvade ja lõhkeaine ebaseadusliku veo kanalit Transnistria territooriumilt Ukrainasse eesmärgiga destabiliseerida ühiskondlik-poliitilist olukorda ja nurjata Ukraina presidendivalimised. Lisaks sellele kogus KGB ohvitser luureandmeid Ukraina relvajõudude sõjaväeosade, nende dislotseerumise ja võitlusvalmiduse ning Ukraina riikliku piirivalveteenistuse jõudude ja vahendite kohta,“ öeldakse teates.

SBU pressiteenistus rõhutas, et Kuzmuk kinnitas oma ütlustega kuulumist Transnistria KGB kaaderkoosseisu ja teatas, et Ukraina-vastaseid operatsioone ja relvaveokanali loomist juhtis vahetult Transnistria KGB luurevalitsuse (valitsuse A) töötaja Anatoli Stahhurski.

„Arvestades, et Kuzmukil oli Moldova kodaniku pass, on alustatud tema üleandmisprotseduuri Moldova Vabariigi õiguskaitseorganitele,“ teatas SBU.