„“Normandia formaadis“ läbirääkimiste tulemusena jõudsime me ühtsetele seisukohtadele ja kokkuleppele selles, et alustame Viinis „Normandia formaadis“ osalevate riikide alaliste esindajate tasemel tööd OSCE juures ning perspektiivis kaasame kõik OSCE riigid. Sest meile on vajalik kõigi organisatsiooni riikide konsensus seoses missiooni paigutamisega Donbassi. Sellega nõustus ka Vene pool,“ ütles Ukraina presidendi administratsiooni juhi asetäitja Kostjantõn Jelissejev intervjuus Interfax-Ukrainale.

Jelissejev märkis, et mõned kriitikud väidavad, et Kiievi esitab soovitut tegelikkuse pähe. „Tegelikult ei ole see nii, sest ma rõhutan veel kord, et meil on kõigi telefonikõnede täpsed salvestused, mis sisaldavad Venemaa presidendi nõusolekut just nimelt OSCE relvastatud politseimissiooni kohale paigutamiseks. Ainus, mida ma tunnistan, on see, et liidrid ei arutanud tõepoolest detaile, sest seda peavad tegema juba eksperdid ja spetsialistid, et töötada välja ja esitada vastavad ettepanekud kinnitamiseks „Normandia neliku“ riikide juhtidele,“ ütles Jelissejev.

Jelissejevi sõnul jõuti viimase „Normandia formaadis“ telefonivestluse ajal 23. mail teatud kokkulepetele, mida kahjuks ei täidetud, sest Venemaa blokeeris ja ignoreeris kõiki selles kontekstis plaanitud tegevusi.

„Muu hulgas keeldusid nad sõitmast Berliini ekspertide konsultatsioonidele „Normandia formaadis“, et arutada poliitilist komponenti ja julgeolekukomponenti olukorra reguleerimiseks Donbassis,“ teatas Jelissejev.