„Täna on Issanda Jeesuse Jeruusalemma minemise püha. Seda peetakse Ukrainas agressiooni ja verevalamise taustal. Terroristid Vene Föderatsiooni agentide juhtimisel on võtnud oma kontrolli alla mitmed administratiivhooned Donetski oblastis,“ ütles Sergejev UNIAN-i vahendusel.

Sergejev tuletas meelde Ukraina peaministri Arseni Jatsenjuki hiljutist visiiti Ida-Ukrainasse, mille käigus arutati küsimusi, mis teevad sealsetele elanikele muret, täpsemalt keeleküsimust, põhiseadusreformi ja regioonidele suuremate õiguste andmist, ning märkis, et Ukraina valitsus väljendab valmisolekut kompromissiks.

„Luure andmetel alustasid Vene eriteenistuste agendid viimase kuu jooksul ulatuslikku operatsiooni. Venemaa suurendas sõjalist kontingenti piiril ja kohale saabuvad 10-20 liikmest koosnevad eriteenistuste ja GRU õõnestusgrupid. Ukrainal on tõendeid Vene eriteenistuste osalemise kohta olukorra tekitamises, mis praegu riigi idaosas on välja kujunenud. SBU vahistab iga päev Venemaa kodanikke. On kümneid fakte. Nad on kõik arreteeritud ja nende ütlused annavad tunnistust diversantide võrgustiku olemasolust. Venemaa osaluse kohta annavad tõendeid ka separatistide raadioside vaheltvõtmised. Nad kasutavad relvi, mis on eranditult Vene armee relvastuses. Sama taktika, mis Krimmis,“ rääkis Sergejev.

„Nad püüavad relvastada võimalikult palju tsiviilisikuid. On video relvastatud rünnaku kohta miilitsajaoskondade vastu Slovjanskis ja Kramatorskis. Need ei jäta kahtlust, et need on terroristid, mitte rahumeelsed meeleavaldajad,“ ütles Sergejev.

Need inimesed kasutavad Sergejevi sõnul relvi Ukraina eriüksuslaste vastu. Miilitsatöötajad on haavata saanud. Vastavalt terrorismivastase võitluse seadusele on võetud vastu otsus alustada terrorismivastast operatsiooni.

„Venemaa positsioneerib ennast terrorismi vastu võitlejana, aga samal ajal saadab eriüksuslasi, kes tegelavad siin Ukrainas terrorismiga. Nad hõivavad Ukraina jõustruktuuride relvaarsenale ja Vene telekanalid teevad intervjuusid endise presidendi Janukovõtšiga, endise peaprokuröri ja siseministriga, keda kahtlustatakse massilistes tapmistes. Me nõuame nende väljaandmist, kuid meile öeldakse ära. See ei ole oht mitte ainult Ukrainale, vaid rahule ja stabiilsusele kogu maailmas,“ ütles Sergejev.

„Kutsume Vene partnereid tegema lõpu tegevusele, mis on suunatud Ukraina territoriaalse terviklikkuse lõhkumisele. Palume meid rahule jätta. See on viimane appikarje,“ ütles Ukraina esindaja ÜRO-s.