Ukraina kindralstaabi pressiteenistus teatas, et Ukraina relvajõud lõid möödunud ööl järjekordselt tagasi mässuliste rünnaku, tõestades taas loodud esmase kaitseliini efektiivsust. Mässulised avasid Minski kokkuleppeid rikkudes päeva jooksul 15 korral tule Ukraina tugipunktide pihta, mis asuvad sektoris M, kasutades relvi kaliibriga üle saja millimeetri, vahendab Interfax-Ukraina.

„Terrorismivastase operatsiooni staap ja kindralstaabi juhtkond on tarvitusele võtnud kõik võimalikud meetmed mässuliste õigusvastase tegevuse tõkestamiseks, kuid adekvaatset vastust mässuliste poolt pole tulnud, nad on jätkanud tule andmist terrorismivastase operatsiooni jõudude positsioonide pihta,“ öeldakse kindralstaabi Facebookis avaldatud teates.

Kindlaks tehtud faktidest on kehtestatud korras informeeritud OSCE Kiievi esinduse töötajaid, OSCE missiooni vaatlejaid ning Venemaa esindajaid, kes töötavaid ühises kontrolli- ja koordinatsioonikeskuses. Sama informatsioon on välisministeeriumi kaudu edasi antud ka lääne partneritele.

„Me jätame omale õiguse mässuliste väljakutsetele adekvaatselt vastu tegutseda, sealhulgas tulirelvi kasutades. Terrorismivastase operatsiooni jõudude sõjaväeosad, mis täidavad lahingülesandeid eesliinil, said vastavad load,“ rõhutatakse teates.

Veel teatatakse, et Ukraina peastaabi juhtkond ja terrorismivastase operatsiooni staabi väejuhatus hoiavad olukorda kontrolli all.