„Siseministeeriumi töötajate hulgas kaotusi ei ole. Esialgsetel andmetel oli rünnanud võitlejate hulgas kolm tapetut, 13 haavatut ja 63 vahistatut. Konfiskeeriti relvi, sidevahendeid ja Vene operaatorite telefone. Käib vahistatud ründajate isikute kindlakstegemine,“ kirjutas Avakov neljapäeva hommikul Facebookis, vahendab Interfax-Ukraina.

Siseminister teatas, et siseministeeriumi üksused korraldasid öösel vastuseks rahvuskaardi sõjaväeosa ründamisele Mariupolis hinnanguliselt umbes 300 inimesest koosnenud ründajate bande lokaliseerimisoperatsiooni.

Pärast seda kui ründajad loopisid sõjaväeosa süütepommide ja Molotovi kokteilidega ning avasid tule tunnimeeste pihta, avasid rahvuskaartlased hoiatustule ning seejärel, pärast hoiatust ja vastavalt reeglistikule, vastuseks kordunud rünnakule tule ründajate pihta, teatas Avakov.

„Häire anti Mariupoli kõigile miilitsaüksustele. Relvastatud miilitsa ja rahvuskaardi ühiste jõupingutustega aeti rünnanud bande pärast lühikest lahingut laiali, lokaliseeriti põhilises osas ja relvitustati,“ kirjutas Avakov.

Ta lisas, et operatsioonist võttis osa ka eriüksus Omega ja kaasati ka helikopterid.

„Praegusel hetkel dokumenteerib SBU koos miilitsaga fakte. Operatsioon jätkub. Siseministeeriumi eriüksused jätkavad ühe relvastatud grupi jälitamist. Tänavatel töötavad miilitsapatrullid,“ teatas Avakov.