President Janukovitš allkirjastas seadluse admiral Ihor Tenjuhi errumineku kohta 17. märtsil. Väidetavalt oli mereväe juhataja ise vabatahtlikult kirjutanud lahkumisavalduse.

Ukraina meedia teatas, et Tenjuhh selgitas oma lahkumissoovi „moraal-eetiliste põhjustega". Ajakirjanike andmetel oli Lvivist pärit admiral president Juštšenko toetaja.

Sevastoopolis baseeruva mereväe juhatajaga oli solidaarne ka Ukraina õhujõudude ülem kindralpolkovnik Ivan Rusnka, kes palus samuti end erru saata.

Ajaleht Kommersant-Ukraina eeldab, et Janukovitš nimetab uue mereväe juhataja ametisse juba neljapäeval oma Krimmi visiidi käigus ja selleks saab Tenjuhhi esimene asetäitja viitseadmiral Viktor Maksimov.

Admiral Tenjuhh määrati ametisse 2006. aastal. RIA Novosti märgib, et ta oli üks infosõja algatajatest samuti Krimmis baseeruva Venemaa Musta mere laevastiku vastu.

Tema käsul üritasid Ukraina laevad sulgeda venelastele sissepääsu Sevastoopoli lahte augustis 2008, kui Gruusia ja Venemaa sõdisid Lõuna-Osseetia pärast. Vene laevastik osales toona sõjategevuses.

Vene Musta mere laevastiku staabis loodetakse nüüd, et Ukraina laevastiku uus juhataja aitab siluda Tenjuhi ajal kahe riigi mereväelaste vahel tekkinud negatiivseid meeleolusid.