Vaherahu kestis kokku kümme päeva ja hoolimata lääneriikide palvetest ei olnud Ukraina nõus seda pikendama, sest polevat põhjust jätkata vaherahu, mida teine pool niikuinii pidevalt rikkus.

"Vaherahu katkestamine on meie vastus terroristidele, mässajatele ja marodööridele - kõigile, kes piinavad rahulikke elanikke, halvavad riigi majanduse, teevad võimatuks maksta palka, pensione ja stipendiume, lasevad õhku raudteejaamu ja hävitavad veetorusid, kes ei lase inimestel elada normaalset, rahulikku elu," põhjendas president Porošenko.

Ukraina riikliku julgeoleku ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko selgitas, et ainuüksi relvarahu viimasel päeval ründasid mässulised 15 korral sõjaväevoore, kontrollpunkte ja positsioone Krõva Luka, Slovjanski, Kalõnova, Iljitšivka, Konstjantõnivka, Kramatorski ja Metalisti linna lähedal.

Nii on täie hooga pihta hakanud Ukraina terrorismivastase operatsiooni uus aktiivne faas, mille käigus sattus täna hommikul Donetski oblastis Kramatorskis tule alla liinibuss, milles hukkus neli ja sai haavata viis inimest, vahendas UNIAN. Tänastes lahingutes on surma saanud üks ja haavata 17 Ukraina sõdurit, vahendas "Aktuaalne kaamera."