Šenderovitš võrdles oma kommentaaris olümpiamänge Sotšis olümpiamängudega Berliinis 1936. aastal. Mainides iluuisutajat Julia Lipnitskajat, tuletas ta meelde tollast esimest tšempioni kergejõustikus Hans Woellket, kelle võidu üle rõõmustati Natsi-Saksamaal, vahendab Lenta.ru.

„Miski siiski segab meid tänapäeval rõõmustamast tema võidu üle,“ kirjutas Šenderovitš. „Kui mitte muu, siis see, et me oleme kursis selle sportliku kangelasteo lõpliku hinnaga, hinnaga, mille sees olid nii Dachau, Coventry, Hatõn kui ka Leningrad... Mitte Hansu süül loomulikult, vaid nii tuli välja, et ta aitas kaasa,“ kirjutas Šenderovitš.

Vassiljev teatas, et Šenderovitši seisukoht kutsub temas esile hämmingut. „Meil juba on üks kampaania, mis kutsub üles ühiskondlikule seisukohavõtule, meil on olukord (telekanal) Doždiga, nüüd kõlas Ehhos informatsioon, mille eest, mulle tundub, tuleb vabandada,“ ütles Vassiljev, kelle sõnul ei anna ühiskond andeks veteranide ja nende, kes ise enda eest seista ei suuda, solvamist.

Šenderovitši kirjutis „Putin ja tütarlaps uiskudel“ avaldati Ehho Moskvõ veebilehel 10. veebruari hommikul. Šenderovitš märkis, et võimud kasutavad olümpiamänge inimeste tähelepanu kõrvalejuhtimiseks tõsistelt probleemidelt ning kasutavad tähtsaid kultuurilisi sümboleid, et kutsuda vaatajates esile patriotismitunnet.

„Kas ma siis ei mõista, et Lev Tolstoi, konstruktivistid ja viieteistaastane kaunitar uiskudel on pandud tegema nii, et me unustaksime vaimustusejoovastuses täielikult praeguse varastamise ja praeguse vere?“ küsis Šenderovitš.