Ülejäänud kolmele fraktsioonile jääb praegu 104 kohta (kommunistidele 42, LDPR-ile 39 ja Õiglasele Venemaale 23). Ühe mandaadi (0,22 protsenti kohtadest) saavad veel Rodina, Kodanike Platvorm ja ise ennast üles seadnud Vladislav Reznik, kes eelmistes koosseisudes kuulus Ühtse Venemaa fraktsiooni, vahendab TASS.

Viimati oli Ühtsel Venemaal põhiseaduslik enamus parlamendi alamkojas aastatel 2007-2011. Siis koosnes Ühtse Venemaa fraktsioon 315 inimesest.

Kui loetud oli 97 protsenti häältest oli Ühtse Venemaa toetus 54,12 protsenti, Venemaa Kommunistliku Partei oma 13,42 protsenti, LDPR-il 13,25 ja Õiglasel Venemaal 6,19.

Muud erakonnad viieprotsendist künnist ei ületanud.

Viienda koha sai erakond Venemaa Kommunistid (2,30 protsenti) ning järgnesid Jabloko (1,95 protsenti), Venemaa Pensionäride Partei Õigluse Eest (1,75 protsenti), Rodina (1,48 protsenti), Kasvupartei (1,26 protsenti), Rohelised (0,76 protsenti), PARNAS (0,72 protsenti), Venemaa Patrioodid (0,59 protsenti), Kodanike Platvorm (0,22 protsenti) ning Kodanike Jõud (0,14 protsenti).

Ühemandaadilistes ringkondades on Ühtse Venemaa esindajate ülekaal veelgi suurem. Juhitakse 203 ringkonnas 206-st, kus end üles seati. Vaid kolmes jäädakse alla kommunistidele, kes on võitmas kokku seitsmes ühemandaadilises ringkonnas nagu ka Õiglase Venemaa esindajad. Viis kohta võib minna LDPR-i esindajatele.

Keskvalimiskomisjoni juhi Ella Panfilova sõnul olid valimised läbipaistvad.

Shanghai koostööorganisatsiooni vaatlusmissiooni juht Rašid Alimov kinnitas, et valimiste legitiimsus kahtlusi esile ei kutsu: „Me tunnistame Vene Föderatsiooni föderaalkogu riigiduuma seitsmenda koosseisu saadikute valimised avatud, vabadeks ja demokraatlikeks.“

SRÜ missiooni juht Vladimir Garkun avaldas arvamust, et mõned rahvusvaheliste vaatlejate märgatud puudujäägid valimispäeval ei omanud massilist iseloomu ega saanud valimistulemusi mõjutada.

Riigiduuma seitsmenda koosseisu valimiste kampaania oli samm Venemaa demokraatlike institutsioonide arengus, leidis riigiduuma esimees Sergei Narõškin.