Farage andis ajakirjas GQ intervjuu Suurbritannia endise peaministri Tony Blairi kommunikatsioonidirektorile Alistair Campbellile, vahendab Daily Telegraph.

Küsimusele, keda maailma riigijuhtidest ta kõige rohkem imetleb, vastas Farage: „Operaatorina, mitte inimesena, ütleksin ma Putin. Viis kuidas ta mängis kogu Süüria asja. Hiilgav. Mitte et ma teda poliitiliselt heaks kiidaksin. Kui palju ajakirjanikke on praegu vangis?“

Lääs on süüdistanud Putinit verevalamise pikendamises Süürias ning president Bashar al-Assadi režiimi toetamises selle relvadega varustamise ja ÜRO sanktsioonide blokeerimise näol. Siiski arvatakse laialdaselt, et Venemaa mängis USA eelmisel aastal üle, kui vahendas kokkulepet, mille järgi nõustus Damaskus keemiarelvadest loobuma, nurjates nii Washingtoni plaani alustada režiimi vastu õhurünnakuid.

Farage ütles eelmisel nädalal debatis Suurbritannia asepeaministri Nick Cleggiga, et Euroopa Liidu kätel on Ukraina meeleavaldajate toetamise tõttu veri.

„Kui sa torgid Vene karu kepiga, siis ta vastab,“ ütles Farage hiljem.

Briti liberaaldemokraadid iseloomustasid seda seisukohta väljendiga „Ma nõustun Vladiga“ ning süüdistasid Farage'it jutupunktide võtmises otse Kremlist.

Väidetavalt on Farage korduvalt kohtunud Venemaa suursaadikuga Londonis Aleksandr Jakovenkoga.

Putin on kutsunud esile mõningate Euroopa konservatiivide imetluse oma vastuseisuga homoabieludele.

Farage'i tõlgendust Ukraina kriisist jagavad paljud Briti konservatiividest parlamendiliikmed, kes peavad Euroopa Liidu katset Venemaa tagahoovi europaniseerida hulljulgeks.