Fotodel on näha 27-aastast tavalise väljanägemisega prillidega noormeest, kes elas silmapaistmatus korteris vaiksel tänaval ühes Tokyo lõpututest eeslinnadest, vahendab AFP.

Politsei avastas aga üleeile hommikul Shiraishi korteri välisukse tagant õõvastava õuduste maja: üheksa tükeldatud laipa, mis olid paigutatud külmikutesse ja tööriistakastidesse ning varjamiseks kaetud kassiliivaga.

Naabrid mäletavad Shiraishit vaikse lapsena, kes oskas naabritega suhelda. Koolis ei olnud tema hinded hiilgavad, aga ta oli tähelepanelik õpilane, kes ei paistnud eriti välja, kuid kes polnud ka kuidagi sünge iseloomuga, rääkis endine klassikaaslane ajalehele Asahi Shimbun. Talle meeldis kergejõustik ja pesapall ning ta oli pigem hea kuulaja kui keegi, kes iseendast räägiks, lisas teine koolikaaslane.

Üks koolikaaslane ütles aga erakanalile Fuji TV, et Shiraishi ja tema sõbrad lämmatasid teineteist lõbu pärast. Shiraishi olevat lämmatamismänge mängides üks kord minestanud.

Ajaleht Mainichi Shimbun teatas, et kahel leitud surnukehal olid kägistamisjäljed, ühel olid purunenud kaelaluud ja veel ühel verejooksumuster, mida seostatakse tüüpiliselt lämbumisega.

Pärast kooli lõpetamist 2009. aastal sai Shiraishi täiskohaga tööle kaubanduskeskusse, kuid lahkus veidi enam kui kaks aastat hiljem.

Siis hakkas ta töötama Tokyo suurima punaste laternate piirkonna Kabukicho seksisalongide värbajana ja püüdis noori naisi sinna tööle meelitada.

Veebruaris Shiraishi vahistati ja ta sai lõpuks tingimisi karistuse noore naise värbamise eest seksipoodi täie teadmise juures, et teda sunnitakse prostitutsioonile.

Shiraishil näis olevat lähedane suhe oma autoosade disainerist isaga pärast seda, kui ema ja noorem õde kolisid elama lähemale õe koolile Tokyo keskosas.

Naine, kes väidab, et oli Shiraishiga suhtes kuni 2016. aasta suveni, kirjeldas teda leebe inimesena, kes naistega kunagi ei pahandanud.

Asjad hakkasid Shiraishi jaoks allamäge minema umbes selle aasta juuni paiku, kui ta olevat isale öelnud: „Ma ei tea, miks ma elus olen.”

22. augustil kolis Shiraishi Tokyo edelapoolse eeslinna Zama ühetoalisse korterisse, millest sai tulevane kuriteopaik.

Shiraishi tegi mitu kontot Twitterisse, kus reklaamis ennast „professionaalse poojana” ja võttis ühendust noorte naistega, kes rääkisid, et neil on enesetapumõtteid.

Teadete kohaselt on Shiraishi uurijatele öelnud, et tappis ohvrid kohe, kui nendega kohtus, ja „töötas siis surnukehadega” oma kuritegude varjamiseks.

Japan Timesi teatel ütles Shiraishi politseile, et esimese surnukeha tükeldamine võttis tal kolm päeva aega, aga alates teisest suutis ta seda teha ühe päevaga.

Mitme meediaväljaande teatel leidis politsei korterist kääre, nuge, sae ja puidutööriistu.