Netielu portaal Mashable märgib uhkusega, et suhtlusvõrgustikku postitatud teade ületas maa-aluste tõugete leviku kiirust, rääkimata uudistest massiteabevahendites.

Teated Twitteri võrgustikus andsid inimestele hea võimaluse jägida reaalajas maavärina levikut üle USA idaranniku. Sündmuse tunnistajaid oli lisaks Washintonile ja New Yorgile ka Atlantas, Georgias ja isegi Kanada Torontos.

Nii suur vastukaja sotsiaalvõrgustikes oli tingitud sellest, et maavärin selles USA osas on lihtsalt väga ebatavaline ja tekitas inimestes hirmu. Samas Californias, kus maa värisemine on tavaline nähtus, ei pööranud keegi erilist tähelepanu idarannikul toimuvale.

5,9-magnituudine maavärin raputas Ameerika Ühendriikide idarannikut teisipäeval kell 13.51 (kell 20.51 Eesti aja järgi). Värinakese asus Virginia osariigis Minerali linna juures 139 kilomeetri kaugusel Washintonist.

Ka New Yorgi linnas oli tõukeid tunda, keegi viga ei saanud, kuigi vahejuhtumist hakkasid rääkima kõik metropoli massiteabevahendid. Lisaks vappus maa Põhja-Carolina, Marylandi ja Ohio osariigis ning Washintoni ümbritsevas Columbia föderaalringkonnas.

Maa-aluste tõugete tõttu katskestasid oma töö Dullesi ja Reagani nimelised pealinna lennujaamad. Lisaks peatati ühe lähedalasuva tuumaelektrijaama kahe reaktori töö. Samuti oli häiritud New Yorgi linnas asuva JFK ja New Jerseys Newarkis asuvate lennujaamade töö.