Neljapäeval avaldatud taotluses teatas seitse aastat vana ettevõte, et tema mikroblogiteenusel on nüüd 218 miljonit kasutajat kuus ning päevas saadetakse 500 miljonit säutsu, vahendab BBC News.

2013. aasta kuue esimese kuuga oli Twitter 69 miljoni dollariga kahjumis, samas kui sissetulek oli 254 miljonit dollarit.

Tegemist on suurima Silicon Valley aktsiatepakkumisega pärast Facebooki 2012. aastal.

Taotluses avalikustati esimest korda Twitteri finantsseis.

Kuigi ettevõte pole kunagi tulu teeninud, on ta kasvatanud sissetuleku 28 miljonilt dollarilt 2010. aastal 317 miljoni dollarini 2012. aasta lõpuks.

Umbes 85 protsenti Twitteri eelmise aasta sissetulekust tuli reklaamimüügist, ülejäänud andmete litsentseerimisest.

Ettevõte saab märkimisväärse osa reklaamituludest mobiilseadmetelt, mis on tähtis mõõdupuu, mida analüütikud sageli jälgivad.

2013. aasta seisuga tekitati 65 protsenti ettevõtte reklaamitulust mobiilseadmete kaudu. Üle 75 protsendi Twitteri kasutajatest sisenesid veebilehele mobiiltelefoni kaudu.

Mõnede analüütikute sõnul viitab otsus kapitali suurendada sellele, et Twitter tahab parandada viisi, kuidas inimesed tema platvormil olevat sisu naudivad ja kuidas reklaamiostjad kasutajatega ühendust saavad.

„Kasutajad peaksid selle üle rõõmsad olema,“ ütles tehnoloogia- ja turu-uuringutefirma Forrester analüütik Zachary Reiss-Davis. „Paistab, et Twitter otsib võimalusi kogemust rikastada ning mõistab, et eduka teenuse ülesehitamiseks peavad nad looma midagi, mis inimestele meeldib ja kuhu nad tahavad tulla tagasi aega veetma.“

Esitatud taotlusest selgus ka, et ettevõtte kahel kaasasutajal, Evan Williamsil ja Jack Dorseyl, on Twitteris märkimisväärsed osalused ning nad võivad endale lubada märkimisväärsete summade võtmist ettevõtte aktsiaturule minemisest.

Williamsi omanduses on 12 protsenti ja Dorsey omanduses 4,9 protsenti Twitterist. Suuruselt teine osanik on üks esimesi investoreid, Benchmark Capitali Peter Fenton 6,7 protsendiga.