Hazledean rääkis, kuidas ta pidi lihtsalt esitama avalduse, et G4S-i tööle saada. Mingit taustauuringut ei tehtud ja tema tööoskusi ei kontrollitud, vahendab Red Ice Creations.

Töötajaid treenitakse vaid kaks päeva lennujaamastiilis kontrollpunktides töötamiseks, kus asuvad ka kehaskannerid, mis aga Hazledeani sõnul tipptundidel täielikult välja lülitatakse, mis tähendab, et terroristid võivad laskemoona või lõhkeainega otse üritusele sisse jalutada ning neil on suurepärane võimalus avastamata jääda.

„Mul paluti väljaõppe viimasel päeval terroristi mängida ja mulle anti nuga, tulirelv ja isetehtud lõhkekeha ja kõigil kolmel korral päeva jooksul pääsesin ma metallidetektorist ja röntgenskannerist läbi,“ ütles Hazledean ning lisas, et terroristid võivad üsna lihtsalt veresauna korraldada, arvestades turvateenistuse lõtva iseloomu.

„Nad ei treeni neid korralikult... kõik on üsna avatud terrorirünnakule üsna lihtsalt ja ma ei ütle seda kerge südamega,“ ütles Hazledean ning lisas, et nägi G4S-i töötajaid väljaõppe ajal narkootikumidega kaubitsemas, samas kui teised tegid turvaaladeks mõeldud kohtades mobiiltelefonidega pilti. Hazledeani sõnul oli suur osa turvapersonalist halva väljaõppega ja paljud neist rääkisid vaevalt inglise keelt.

Hazledean rääkis ka sellest, et suure hulga sõdurite hulgas, kes tuuakse olümpiamängude ajaks Londonisse, on palju ÜRO sõdureid, sealhulgas USA ja Saksa omi.

Hazledeani sõnul anti G4S-i vormiriietust inimestele, kellel polnud selleks õigust ning vormiriideid ka varastati.

Hazledean sai teada ka ettevalmistustest Londoni evakueerimiseks ja sellest, kuidas seda tehakse. „Olümpiamängude turvamehed on rahva Londonist väljaviimisel esirinnas.“

„Neil paistab sellega üsna tõsi taga olevat, nad pühendasid sellele palju aega,“ ütles Hazledean. G4S kulutas kaks tundi Londoni evakueerimisest rääkimisele, samas kui olümpiamängude turvakontrollist räägiti vaid pool tundi.

Lisaks sellele sai Hazledean teada, et Londonisse on toodud 200 000 ajutist kirstu, millest igaühte mahub neli laipa. Hazledean avaldas imestust, miks peavad turvamehed, kes tegelevad lihtsa turvakontrolliga, sellist asja teadma.

Hazledean rääkis veel, et terrorirünnakute puhuks valmisolekus lendavad Londoni kohal mehitamata lennukid Predator ning G4S-i töötajatele näidati videot, kuidas droon Afganistanis grupi inimesi tapab.

Hazledeani sõnul peavad G4S-i juhid inimesi rahvarämpsuks ning töötajatele öeldi, et politseil pole nende üle võimu. Üks juhtidest ütles Hazledeanile, et sündmus pärast olümpiamänge on Londoni jaoks otsustava tähtsusega, kuid keeldus avaldamast, mida ta silmas peab.