25-aastase rabi meelitas narkootikumide juurde tema tuttav, Iisraeli suurpere pea ja rahvusvaheline ärimees. Rabi kohtus umbes 50-aastase tuttavaga Strasbourg'is, kus oli tutvumas sünagoogiga ja kohtumas kohalike juutidega, teatab Iltalehti.

Ärimees pakkus kerget teenistust. Ta laenas rabile auto, millega viimane narkootikumid Soome pidi viima. Hašišikangid olid autos, rabi ülesandeks oli need ära peita, sõita autoga Soome ja maha müüa.

Suurbritannia numbritega Nissan ootas Belgias Antwerpenis. Põrandal oli kott ja selles 2,5 kilogrammi hašišit. Seda oli kerge peita auto seinapaneelidesse.

Rabi sõitis Saksamaale Travemündesse, kust liikus laevaga edasi Helsingisse. Ta võttis toa hotellis Arthur ja hakkas otsima kontakte hašiši mahamüümiseks. Paari päeva pärast kohtas ta kaht alžeerlast, kes tundsid võimalikku ostjat.

Esimene kaup läks hästi. Rabi müüs kaks kilogrammi hašišit 12 000 euro eest. Ülejäänu jättis ta autosse, mille parkis lennujaama, kui koju Iisraeli lendas.

Tel Avivis vastas olnud ärimees maksis rabile 1500 eurot. Mees polnud siiski rahul, sest tema arvates müüs rabi narkootikumi maha liiga odavalt. Ärimees siiski leebus, sest ostja oli öelnud, et tahaks suuremaid, 20-30-kiloseid partiisid.

Järgmisel müügireisil oli hašišit juba viis kilogrammi. Seekord ootas Nissan lennujaama parklas. Võti oli esiratta peal ja sees viis kilogrammi hašišit.

Rabil oli võrgustik juba valmis ja nii sai ta partiist kiiresti lahti, misjärel naasis kodumaale, kus teda ootas 2000-eurone tasu. Müügihind ei olnud endiselt piisav, aga tööandja oli kannatlik.

Rabi jõudis teha kokku kolm reisi, enne kui 1. juulil vahele jäi.

Mees saabus laevaga Stockholmist, kui Turu sadama tolli koer reageeris järjekorras seisvale Nissanile. Rabi auto juhatati kõrvale ja kiiresti leiti enam kui üheksa kilogrammi hašišit.