Sündmusest Iltalehtile rääkinud Turu politsei esindaja Marko Luotoneni sõnul ei olnud hoovi pargitud autol käsipidurit peal, liikuma hakkamise takistamiseks oli vaid käik sisse jäetud. Kuidagi suutsid lapsed auto käivitada ja sellega oma lühikese lõbusõidu teha.

„Nelja-aastane oli roolis ja väiksem istus kõrvalistuja toolis. Nii noored ei mõista, mis on gaasipedaal või mis on pidur, nii et auto veeres tühikäigul mõnda aega mööda tänavaid ja üle muru,“ ütles Luotonen.

Lapsautojuhid jõudsid vaid mõned sajad meetrid oma lõbusõitu teha. Ühel hetkel jäid neile ette teine auto ja liiklusmärk, millega kokkupõrkel sõit ka lõppes.

„Asjaosalised pagesid seepeale kiiruga koju. Auto vigastused ei olnud kuigi suured ja lapsed ise viga ei saanud,“ ütles Luotonen.

Omapäraselt kõlav sündmus ei ole siiski niivõrd enneolematu.

„Eks lapsed suudavad ikka autosid käivitada ja neid liikuma saada. Nii pikka sõitu mul aga meelde ei tule. Enamus selliseid olukordi lõppeb kas kohe garaaži seinas või kõrvalasuvas autos,“ ütles Luotonen.

Sellised asjad saavad Luotose sõnul juhtuda siis, kui vanemad autovõtmed hooletult alaealistele kättesaadavasse kohta jätavad. Samuti tuleks autot parkides alati käsipidur peale tõmmata.

Laste vanematele aset leidnud intsident väärteo uurimist ei tähenda. Kahjustada saanud liiklusmärgi ja auto parandamise lubasid nad korvata.