Teadetes ei täpsustatud, kas vahistatud isikuid kahtlustatakse osalemises laupäevase pommirünnaku korraldamises, milles hukkus vähemalt 38 ja sai viga 155 inimest, vahendab Associated Press.

Riiklik uudisteagentuur teatas, et esmaspäeva varahommikul arreteeriti Istanbulis ja Ankaras vähemalt 37 kurdimeelse rahva demokraatliku partei (HDP) liiget.

Riiklik telekanal TRT teatas samasugustest haarangutest ning 58 vahistatust sadamalinnas Mersinis ja 51 vahistatust riigi kaguosas Şanlıurfas. Kõik vahistamised toimusid väidetavate terrorismisidemete tõttu.

President Recep Tayyip Erdoğan ja muud Türgi võimud süüdistavad HDP-d terrorismi toetamises ja sidemetes ebaseadusliku Kurdistani Tööparteiga (PKK).

HDP ise eitab süüdistusi. Selle kaks juhti on terrorismiga seotud süüdistustega vahi all.

Kahe plahvatuse eest, mis toimusid laupäeval veidi pärast jalgpallimatši lõppu, võttis vastutuse Türgis baseeruv kurdide rühmitus Vabaduspistrike Liikumine (TAK), mida peetakse PKK-st eraldunuks.

TAK teatas, et nende tegevus on kättemaks riikliku vägivalla eest Türgi kaguosas ning PKK juhi ja ideoloogi Abdullah Öcalani vangis hoidmise eest.