Rong suundus Türgi ja Bulgaaria piiri juurest Istanbuli. Õnnetus toimus Tekirdaği provintsis, mis on umbes 120 kilomeetri kaugusel Istanbulist.

Õnnetuse täpne põhjus ei ole selgunud, aga ametivõimud süüdistavad halba ilma ning erosiooni õnnetuses, kus kuus vagunit tulid rööbastelt maha.

Türgi meedia sõnul oli erosioon maapinda tugevasti kulutanud ning mõnes kohas ei toetanud rongirööpad maa peale, sest pind oli niivõrd ära kulunud. Transpordiministri Ahmet Arslani sõnul kontrolliti rööpaid viimati käesoleva aasta aprillis.

Rongis oli kokku 362 reisijat. Türgi tervishoiuministri Ahmet Demircani sõnul vajasid peale õnnetust ravi 338 inimest, kellest 124 on jätkuvalt haiglas.

Üle 100 kiirabiauto on saadetud õnnetuspaika ning tänase päeva hommikuks olid rongi vraki juures otsingud lõpetatud.

Tekirdaği kohalik kuberner Mehmet Ceylan teatas Türgi kohalikule telekanalile, et vigastatute arv oli suur ning oli ka hukkunuid. „Õnnetus juhtus halbade ilmaolude tõttu,“ lisas Ceylan.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan avaldas kaastunnet rongiõnnetuses hukkunute peredele. Ta lisas, et kõik riigiasutused teevad oma võimsuses kõike, et aidata.