Kreeka riigitelevisiooni teatel lendas türklaste lennuk enne riket üle Egeuse mere idaosas asuvate vaidlusaluste Dodekaneeside saarestiku kuuluvate Agathonísi ja Pharmakonísi saarte.

Furni saare kohal andis piloot välja hädateate. Kreeka ja Türgi sõjaväelased lasid käiku sellisteks juhtumiteks loodud nn kuuma liini, mille abil sai piloot kodutee lühendamiseks loa lennata üle Muhu-suuruse asustatud Ikaría saare.   

Kreeka suursaadik Ankaras avaldas Türgi valitsusele protesti seoses viimase sõjalennukite ülelendudega vaidlusalustest Kreekale kuuluvatest saartest. Diplomaadi sõnul on taolised juhtumid viimastel nädalatel eriti sagenenud.

Lisaks on Kreeka protestinud Türgi poolt hiljuti avalikustatud plaanide vastu hakata arendama Egeuse mere idarannikul asuvaid nafta leiukohti. Ateena arvates võiks see kahjustada Kreeka šelfi.

NATO liitlassuhetest hoolimata valitsevad Kreeka ja Türgi vahel ammust aega suured lahkarvamused. Kui Ateena on veendunud määratud piirides, siis Ankara ei pea Kreeka mere- ja õhupiire ning vastutuspiirkondi lõplikeks.