Enne seda kutsus Türgi välja USA ja Venemaa suursaadikud, et hoiatada neid Süüria kurdide vägede relvadega varustamise ja toetamise eest, vahendab AFP.

„Meil on selge seisukoht. See seisukoht on Ühendriikidele ja Vene Föderatsioonile edasi antud,“ ütles Davutoğlu. „Türgi ei saa lubada mingit koostööd terroristlike organisatsioonidega, mis on tema vastu sõda pidanud.“

Türgi välisministeeriumi ametnik ütles AFP-le, et USA ja Vene suursaadikud kutsuti ministeeriumi teisipäeval, et anda neile edasi Türgi vaated, mis puudutavad peamist kurdide organisatsiooni Süürias, demokraatlikku ühtsusparteid (PYD).

„Anti vajalikud hoiatused,“ ütles ametnik.

Türgi peab PYD-d ebaseaduseliku Kurdistani tööpartei (PKK) Süüria haruks. PKK on pidanud verist võitlust Türgi vastu alates 1984. aastast.

Davutoğlu ütles kolmapäeval, et PKK ja PYD vahel on loomulik side.

„Me teame, et mõned neist, kes põgenesid PKK-vastaste operatsioonide eest Põhja-Iraagis, ühinesid PYD ridadega Süürias,“ ütles Davutoğlu. „Meil on selge suhtumine Türgi vastu sõdinud terroristlikesse organisatsioonidesse. Meil on sama suhtumine nende liitlastesse.“

Davutoğlu hoiatas USA-d ja teisi liitlasi igasuguse koostöö eest PYD-ga.

„Täpselt nagu Ühendriigid ja teised sõbralikud liitlased võitlevad Al-Qaidaga seotud rühmituste vastu, võitleb Türgi otsustavalt PKK ja selle liitlaste vastu,“ ütles Davutoğlu.