"Erdogan on varem ise rääkinud riigipöördest nii palju, et ühel hetkel hakkasid türklased kartma, et ta võib riigipöördekatse ise korraldada, et oma võimu veelgi suurendada,” rääkis Szablowski Delfile ja Päevalehele. Praegu on Erdogan tema sõnul märkimisväärses seisus.

"Ta käes on veel viimased demokraatlikud ohjad, aga ta valitseb üha rohkem diktaatorlikult. Kui see teooria välja mõeldud riigipöördekatsest on tõsi, märgib see ristmikku, kus Erdogan muutub demokraatlikult valitud riigipeast teiseks versiooniks Putinist."

Ükskõik, kas tegemist oli tõelise riigipöördekatsega või kunstlikult esile kutsuga, mõlemal juhul kasutab Erdogan seda väga tõenäoliselt oma võimu suurendamiseks.

"Tean, et see kõlab imelikult, sest Erdoganil on kõik ju juba justkui olemas. Ent ta tahab muuta konstitutsiooni Putini stiilis. Ta tahab olla Türgi president igaveseks ja et Türgi oleks presidentaalne riik. Ka praegu saab Erdogan vabalt liigutada peaministreid, aga alati kui sa pead arvestama otsuste tegemisel kellegi teisega, on see temasuguse mehe jaoks draama. Ta lihtsalt armastab võimu nii tohutult."