Väidetavalt võttis Türgi armee otsuse soetada just need sõjamasinad, sest läbirääkimised ründekopterite Cobra ja Super Cobra soetamiseks nurjusid, teatab infoagentuur RIA Novosti.

Siiski keeldus riiklik relvastusfirma Rosoboroneksport Interfaxi teatel seda tehingut kommenteerimast, öeldes vaid, et huvi seda tüüpi helikopteri vastu ilmutavad paljud riigid, kuid konkreetseid kontrahte nimetada on veel vara.

Sellest hoolimata ütles sõjalis-diplomaatiline allikas intervjuus agentuurile, et kahtleb selles, et Venemaa tarnib lähiajal Türgile just selle helikopteri värskeimat öist versiooni Mi-28N (anonüümsete allikate teatel käib jutt just sellest modifikatsioonist), kuigi on selleks valmis.

Türgi meedia kinnitab, et Vene kopterid jõuavad Türgi sõjaväe kasutusse veel enne kui saabuvad ründekopterid Agusta A-129 Mangusta (Türgi modifikatsioon). Otsus Itaalias väljatöötatud lennumasinate tootmiseks Turkish Aerospace Industries poolt võeti vastu märtsis 2007.

Türklased kavatsevad toota üle 50 Agusta kopteri, võimalik, et hiljem valmistatakse veel 40 lennumasinat. Tehingu väärtuseks on hinnanguliselt 3 miljardit dollarit (33,2 miljardit krooni). Lisaks tootmise õigusele saavad türklased ka õiguse eksportida oma toodangut ning turustamise ja intellektuaalse omandi õigused.

Mi-28 tegevusraadiuseks on 1100 kilomeetrit ja tippkiiruseks 324 km/h. Kopteri põhirelvaks on 30-millimeetrine kiirlaskekahur. Samuti saab talle lisada veel kahureid, raketiseadeldisi ja pomme.