Türgi armee esindaja teatel tehti laupäeva õhtul kurdidele kuuluvatele aladele 108 õhulööki, millest mitu tabas väidetavalt ka tsiviilelanikkonda, vahendab uudistekanal BBC.

YPG pressiesindaja Birusk Hasaka ütles, et õhurünnakute tagajärel jättis eile elu üheksa inimest, kuus tsiviilelanikku ja kolm võitlejat: neist üks oli mees- ja kaks naissõdurit. Ametniku sõnul sai veel vähemalt 13 inimest rünnakutes vigastada.

„Meile ei jää muud võimalust, kui vastu hakata,“ tõdes Hasaka. „Me alistame selle agressiooni nagu teisedki rünnakud me linnade vastu.“

Türgi peaminister Binali Yildirim ütles, et lennukitelt pommitamine oli alles operatsiooni esimene faas, sest maavägedega hakatakse linna piirama alles täna, survestades kurde veel enam alistuma.

„Mässulised avasid tule üle piiri Türgi armee positsioonide pihta,“ põhjendas sõjalise operatsiooni alustamist eile president Erdoğan, kuigi ameeriklaste toel tegutsevate Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) teatel on see pelgalt vale ettekääne, alustamaks sõjalist tegevust kurdide vastu.

„Afrini operatsioon on kohapeal de facto alanud,“ ütles president laupäeval televisiooni vahendusel, lubades, et operatsioon ei peatu Afriniga, vaid liigub edasi põhja, võttes „järgmisena ette Manbij“.

„Me hävitame terrorikoridori järk-järgult nagu me tegime seda Jarabuluse ja El-babi operatsioonide puhul, alustades läänest, puhastades maa kuni Iraagi piirini sellest terrorikõntsast, mis püüab meie riiki piirata,“ ütles Erdoğan eile õhtul.

Türgi seostab kurdide YPG üksusi, mida terrorirühmituse Islamiriik vastu toetab USA, Kurdistani Töölisparteiga (PKK), millel on türklastega ajalooline konflikt.