Teine näitleja Stanislav Sadalski kirjutas oma blogis, et tema andmetel Devottšenko mõrvati, vahendab Guardian.

Lisaks kümnetest Kremli-vastastest protestidest osavõtmisele viimase kümne aasta jooksul on 49-aastane Devottšenko võtnud sõna homode õiguste kaitseks ning kritiseerinud Moskvat separatistide toetamise eest Ida-Ukrainas ja toetanud Kiievi meeleavaldajaid.

Ühtedel andmetel leidis sugulane Devottšenko vereloigust pärast seda, kui ta oli ennast purjus peaga ise vigastanud. Vene tabloidi Life News teatel lõi Devottšenko joobes olles käega klaaskappi ja vigastas ennast raskelt.

Devottšenko sai laval ja ekraanil kuulsaks oma sünnilinnas Peterburis, kuid kolis mitu aastat tagasi Moskvasse.

Peterburi opositsioonipoliitik Boriss Višnevski ütles Raadio Vabadusele: „Ljoša oli geenius, suurepärane kodanik ning kartmatuse ja julguse kehastus. Vaatamata kõigele sellele oli ta nagu suur laps ja eluprobleemid järgnesid talle igal pool, kuhu ta läks.“

Devottšenkol oli nähtav roll Venemaa Kremli-vastases opositsiooniliikumises, mis tõi pärast 2011. aasta valimisi tänavatele kümneid tuhandeid inimesi.

Devottšenko tagastas mitmed riiklikud preemiad, mille Putin oli talle andnud. „Mul ajab südame pahaks see impeerium oma valede, vaikusevandenõude, seadustatud varastamise, altkäemaksuvõtmise ja kõigi teiste voorustega,“ kirjutas Devottšenko.

Devottšenko ütles sel aastal, et Putini režiimile saabub lõpp, kuid see ei ole lähedal. „Sula on möödas. Meil seisab ees pikk talv,“ kirjutas Devottšenko oma blogis.